Gåsefødder som konsumvarer

Gåsefødder som konsumvarer

Konsumvarer som vi kender idag, er jo egentlig bare  forædlede vildeplanter vi har kultiveret og dyrket i store mængder. Jeg har leget med tanken om, hvordan danmark ville se ud, hvis gåsefødder var konsumvarer.  Samtidig med at gåsefødderne blev anerkendt for de fantastiske sunde nærigindhold.

En fremtid med Gåsefødder

Havde vi nu udvidet og nuanceret vores brug af gåsefødder efter Grauballemandens død. Så havde det ikke været import af Quinoa til hylderne i danske butikker, men eksport af Album.

Danske landmænd havde ikke eksperimenteret med Quinoa, men i stedet forsket i at dyrke danske album eller andre danske vilde arter. Forestil dig vi havde eksporteret gåsefødder som konsumvarer i stedet for svin.  Netop fordi danske landmænd havde knækket koden på, hvordan man dyrker gåsefødder med et proteinindhold på 22 %. Vi havde i Danmark viden og teknologi til at dyrke forskellige arter afhængigt af, om formålet var bladgrønt, stængler, topskud eller frø.

Danmark førende på viden om gåsefødder

Vi havde bidraget betragteligt til et mindsket behov for kød på verdensplan, fordi vi solgte såsæd til amerikanerne og know how til produktion af grønne gooseburgers.

Alle med glutenallergi fik lækkert brød bagt på hvidmel. Ingen salatsnedker med respekt for sig selv, havde mindre end 100 opskrifter på salater med gåsefødder i alle farver.

Der blev brugt så meget gåsefod i fødevareproduktionen at antallet af danskere med type 2 diabetes og hjertekarsygdomme faldt, fordi gåsefødderne sænkede kolesteroltallet og stabiliserede blodsukkeret. Så ud over at være det lykkeligste land overhalede danskerne pludselig de andre nordiske lande i gennemsnitlig levealder.

Lykkelandet med den høje gennemsnitlige levealder

I det lykkelige land, kunne man hver forår se mennesker med rumpen i vejret i deres haver, hvor de gentagne gange spiste direkte af det ukrudt de lugede væk. Hvert år fejrede danskerne de fantastiske planter, man kaldte dagen Grauballemavens genopdagelse. Der var på denne nationale fest dag gratis footchips til alle deltager af det gakkede gåsegangs løb. Årets smagsvariant blev kåret, en eftertragtet pris blandt landmænd. På landsdækkende TV dystede danskerne om at finde nye vilde arter og vinderne fik et par hippe, men dyre, Shagreen bukser af skind bearbejdet med gåsefodsfrø, det lignede ægte slangeskind. Det hele blev afholdt for overskuddet på BNP, et resultat af reducerede sygehusudgifter.

Gåsefødder som konsumvarer
Gåsefødder og andet vildt Klar til frokost på Søndernæsgård efter en dag Under Åben Himmel