Brændenælder bliver fremtids-food

Brændenælde til kartoffelfad

Brændenældens potentiale

Brændenælde vokser vild og hvordan den kan blive fremtids-food skal forklares fra fortiden.  Alt har været vildt engang – også hvede, majs og ris, der i dag optager langt de fleste hektar dyrkede marker. Det gav god mening at kultivere og effektivisere dyrkningen af netop hvede, majs og ris. Fordi det gav masser af energi til den hurtigt voksende verdens befolkning.  Ingen kunne dengang forudse konsekvensen af den ensidige kost på mikronæringsniveau.

Netop mikronæringsstoffer er brændenælde sprængfyldt med, derfor kan jeg få øje på mange oversete værdier hos brændenælden. Den har et stort potentiale i vores intelligente civilisation.

Fremtiden med Brændenælde

Havde det været brændenælden, der var blevet satset på. Så havde lægen udskrevet helbredende klæder, vævet på brændenælder, der øgede blodcirkulationen eller langsomt frigav histamin og serotonin til optagelse gennem huden. På apoteket kunne du købe en tube brændenælde plaster, som kunne lægge sig som en lægende hinde over sår.

Ingen kvinder i Danmark ville lide af jernmangel, fordi alle konsumerede, brændeflakes, choko-nældebarer og selvnedbrydeligt nældetyggegummi. Alt sammen købt på abonnement hos ”Brænd Igennem” – året julegaven fra manden – hvert år. Kun kvinderne viste, at der i bonus altid var essens af brændenælderod til injektion i mandens steak, så prostatasundheden også forblev i balance.

Foråret ville altid byde på brændenælde-festugen, hvor alle restauranter kun havde brændenælde-menuer, det hele foregik naturligvis med støtte fra sundhedsstyrelsen, cost benefit analyser havde nemlig vist, at maden kunne serveres gratis; alle fik udrenset vinterens stillesiddende giftophobning og fik ny energi til forårets komme.

Der ville være tradition for at give nybagte mødre brændenældekager med et ønske om held og lykke med amningen.

Når vi kørte gennem det ganske danske land, ville vi se grønne marker, der blev høstet i forskellige intervaller. En del blev transporteret til fødevare, tekstil og medicinalindustrien, en del kom til skønhedsindustrien, hvor særligt frøene blev brugt til olier, der sikrede nem og effektiv hårfjerning. Tilbage på markerne stod grønne baller, af rene vitaminbomber til dyrene, især høns, som ved lov skulle have adgang til brændenælder.

Vi ved alle at brændenælden ikke er til at udrydde, nu håber jeg du vil glæde dig over netop det faktum, så tag ud og pluk og spis og mærk vitaliteten vokse.

Måske du gerne vil vide mere om hvad brændenælden indeholder, så kan du læse mere på Fakta om brændenælden